Alle timene på timeplanen vår er CrossFit-timer og varer i 60 minutter. Innholdet på timene varierer fra dag til dag, og i løpet av en treningsuke skal du ha vært borti kondisjonsøkter av ulike lengder, styrketrening, olympiske løft og gymastikkøvelser.

CrossFit-treningen hos oss kan deles inn i tre hoveddeler: Styrke, kondisjon og gymnastikk. Hovedregelen er at hver time skal inneholde en kondisjonsdel, hvor man kombinerer ulike styrkeøvelser, kondisjonsøvelser og gymnastikkøvelser for å oppnå ønsket intensitet. Noen økter er korte (under 5 minutter), noen er mellomlange (8-12 minutter), mens andre er lange (over 20 minutter).

I CrossFit ønsker vi alltid å utvikle oss og bli sterkere, mestre nye øvelser og få bedre kondisjon. Derfor legger vi regelmessig inn styrketrening, som for eksempel knebøy, markløft og press, for å bli sterkere. Vi jobber med å lære og forbedre teknikken vår i olympiske løft som clean & jerk og snatch. Vi jobber også regelmessig med å mestre nye gymnastiske øvelser, som for eksempel ulike varianter av pullups, muscle ups og håndstående.

Det er viktig å kjenne til at ingen av våre medlemmer er helt utlærte, og uansett hvilket nivå man er på finnes det en skalering og en progresjon for å lære nye øvelser. Det er dette som gjør at CrossFit-trening er motiverende og gøy. Det er alltid noe nytt å lære og noe nytt å mestre.